Isak Medić, Ferhat Ljuca, Salko Zildžić i Elvedina Muzaferija u Danu uživo

Vijesti 08. feb 202313:27
N1

I u današnjem "Danu uživo" naša centralna tema je razorni zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju, a koji je prema dosadašnjim podacima odnio više od 11 000 života. Spasioci sa svih strana svijeta su i dalje na terenu i na sve načine pokušavaju doprijeti do što više osoba zatrpanih ispod ruševina. Pridužile su im se i ekipe iz Bosne i Hercegovine, ne čekajući da Vijeće ministara donese i zvaničnu odluku.

A zašto je toliko čekamo, istražujemo.

Idemo uživo u Istanubl, a sa nama u studiju je i spasioc FUCZ Ferhat Ljuca, kao i statičar Isak Ljuca. Razgovaramo o tome kako izgledaju akcije spašavanja u ovakvim situacijama, šta je najvažnije u ovim trenucima, te koliko neadekvatna gradnja utječe na broj žrtva i posljedice zemljotresa.

Kroz brojne reakcije u cijeloj regiji koje bilježimo opraštamo se od Ćire Blaževića trenera svih trenera, koji nas je napustio u 88. godini života.

Osvrnut ćemo se i na političku situaciju u BiH i formiranje vlasti. Kako će se raspetljati klupko na nivou Federacije BiH, je li moguće da SDA ipak ne bude vlast, iako poručuju drugačije, pitamo zastupnika ove stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Salka Zildžića.

Iz Chourcevel-a nam se javlja naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija nakon trke Super G na Svjetskom prvenstvu.

Podsjetićemo se i na 8. februar 1984. kada su održane ZOI u Sarajevu.

Sa vama je danas Emela Burdžović

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad