Izmjene izbornog zakona BiH i najveći hrišćanski praznik centralne teme Novog dana

Vijesti 28. mar 202416:19 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Podijeljene su reakcije zvaničnika na izmjene Izbornog zakona BiH. O tome kako će izgledati naredni izbori u BiH, i da li će biti pravedniji i transparentniji, i da li se radi o suštinskim ili tehničkim izmjenama Izbornog zakona razgovaramo sa stručnjakom za ustavno pravo Nedimom Ademovićem, i političkim analitičarima Adisom Arapovićem, i Velizarom Antićem iz Banja Luke.

Visoki predstavnik u BiH Сhristian Schmidt nametnuo je izmjene Izbornog zakona BIH, zbog nepostizanja političkog dogovora u zemlji. Izmjene su podrška ispunjavaju 14 prioriteta EU. Kako njemačka javnost gleda na ovu odluku? Iz Kelna izvještava Mehmed Smajić.

Napreduje li BiH na putu ka članstvo u NATO savez? Određene reforme su implementirane, a kakve su procjene koliko će još taj proces trajati, razgovaramo sa brigadnim generalom Edinom Fako, šefom Vojnog dijela Misije Bosne i Hercegovine pri NATO savezu.

Kako stilovi vezivanja utječu na izbor partnera? Da li je to pitanje sreće ili svjesnim obrazcima ponašanja možemo izabrati odgovarajuće partnere za život i brak? O ovoj temi razgovaramo sa Maricom Grgurinović, savjetodavnom terapeutkinjom tjelesne psihoterapije.

Posljednje pripreme pred Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Vjernici koji u nedjelju proslavljaju Uskrs, danas obilježavaju Veliki petak, dan stradanja i smrti Isusa Krista, dan posta. Gosti Novog dana su fra Mile Babić, Dražen Kustura glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije i fra Franjo Ninić koji će nam se javiti iz Srebrenice.

Telemach fondacija već drugu godinu za redom podržava najbolje matematičare Bosne i Hercegovine i svijeta. 27.marta završen je Internacionalni matematički kampi Maths Beyond Limits Balkans (MBL Balkans) svečanom ceremonijom u Konjicu. O ovom značajnom naučnom događaju govorimo u Novom danu, a naši gosti su Hajdi Mostić predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i Boris Stanković, projektni koordinator MBL Balkan kampa.

Sa vama od 08-11h – Gana Forić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!