“Kako je moguće da morate biti član stranke da biste imali poziciju koju želite”

Vijesti 30. maj 202115:22 > 15:44 2 komentara
N1 / Faruk Zametica

Predsjednik Platforme za Progres Mirsad Hadžikadić upitao je danas u svome govoru ispred Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kako je moguće da čovjek mora biti član političke stranke da bi imao poziciju koju želi.

Hadžikadić se u svome obraćanju građanima zahvalio dijaspori, Selmi Ćatibušić, fra Ivi Markoviću, kao i organizatorima istog događaja, odnosno mirne šetnje u Briselu i Ženevi te je poručio da se situacija u BiH rješava u Briselu, Ženevi i Washingtonu jer, kako je naveo, on više ne vjeruje u sposobnost politike da uradi nešto. Zahvalio se i pripadnicima policije, ali i Parlamentarnoj skupštini, što su im, kako je rekao, dozvolili da govore, jer prošli put to nije bio slučaj.

Nazovimo stvari pravim imenom se s razlogom tako zove. Ne znam da li je iko ov vlasti pitao učenike, mlade, umjetnike, policajce, penzionere možete li kraj sa krajem? Njima je dobro. Imaju državu kakva im odgovara, imaju državu koja hrani njih a ostale šalje vani i hrani ih zaista dobro. Imaju sistem koji im odgovara. Koliko puta ste čulu ono ‘jesi li mi uspio završiti ono’? Jesmo li taoci korumpiranog pravosuđa kada pet godina čekamo na neke odluke a za ostale još i ne znamo. Kako je moguće da čovjek mora biti član političke stranke da bi imao poziciju koju želi?“, upitao je Hadžikadić u svome govoru.

Dodao je i da se “osjećamo nesigurno u našoj sopstvenoj državi”.

Podsjetimo, u Sarajevu je danas održana protestna šetnja pod motom “Nazovimo stvari pravim imenom” a u organizaciji Platforme za progres.

Građani su na transparentima koje su nosili od Sebilja do Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poručili da žele jednake šanse za mlade, penzije, a ne socijalnu pomoć.

“Našim venama teku donacije”, “Mi nismo plemena” i “I dijaspora se pita” samo su neki od transparenata koji su se mogli vidjeti u rukama građana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare