Kamion još nije izvučen iz tunela Vranduk, saobraćaj i dalje obustavljen

Crna Hronika 11. sep 202421:41 0 komentara
Viber grupa CH

Uviđaj je završen, ali obustava saobraćaja nije na magistralnom putu M-17 gdje se danas u poslijepodnevnim satima dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo vozač kamiona.

Samir Valentić, glasnogovornik MUP-a Zeničko-dobojskog kantona kazao nam je da iz tunela Vranduk kod Zenice još nije uklonjen kamion kao ni materijal kojeg je prevozio.

“Veoma je usko grlo na tom mjestu i teško je pristupiti kamionu zbog čega je otežan proces uklanjanja. To će sigurno potrajati kao i obustava saobraćaja”, dodao je Valentić za N1.

Iako je nakon nesreće saobraćaj preusmjeren na obilaznicu Vranduk – Koprivna koja je i dalje aktuelna i na tom pravcu su se stvorile ogromne gužve, dok je na dionici M-17 gdje se desila nesreća formirana duga kolona i to uglavnom teretnih vozila.

Mnogi vozači javljaju da u kolonama čekaju satima i da se ona ne miče, a pojedini su spomenuli da je i na obilaznici došlo do nesreće.

“Sigurno je riječ o materijalnoj šteti. S obzirom na toliku gužvu vjerovatno je došlo do sudara automobila koji su u koloni, a put je poprilično uzak i ne u najboljem stanju”, rekao je Valentić.

Do nesreće je došlo danas u 14:30 sati, a kako nam je rečeno, osim kamiona u njoj je učestvovalo putničko vozilo. Vozač automobila je prošao bez povreda dok je vozač kamiona izgubio život.

Valentić nam je rekao da se kamion prilikom nesreće prevrnuo i samim time popriječio uz tunelu.

Na terenu su pored policije bili i vatrogasci i hitna pomoć koja je na mjestu nereće odmah konstatovala smrt vozača.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!