Kantonalni sud u Sarajevu prekinuo kaznu Izudinu Tahiroviću: Ubica Mirze Raščića biće na slobodi dva mjeseca

Vijesti 06. okt 202315:12 5 komentara
Visoko.ba

Kantonalni sud u Sarajevu odborio je Izudinu Tahiroviću, koji je osuđen na 17 i po godina zatvora za ubistov Mirze Raščića, prekid izdržavanja kazne u trajanju od dva mjeseca.

Kako je za N1 rekao Rusmir Isak, direktor KPZ Zenica, on se u zatvor vraća 5. decembra 2023. godine. Razlog zbog kojeg je Kantonalni sud Sarajevo donio ovakvu odluku, nije poznat. Redakcija N1 uputila je upit.

“Mi ne možemo donositi odluku o dopustima i prekidima kazne, ali kada sud donese takvu odluku moramo je sprovesti. On još nije odležao ni pola kazne”, rekao je Rusmir Isak.

Podsjećamo, Izudin Tahirović je nakon ubistva Raščića 16. aprila 2015. godine pobjegao, ali su ga pripadnici sarajevske policije istu noć uhapsili. Od trenutka hapšenja bio je u pritvoru, a optužnica protiv njega je potvrđena 7. jula 2015. godine. Mirza Raščić bio je navijač FK Željezničar, a njegovi prjatelji mu odaju počast svake godine i sjete ga se na utakmicama.

Ovo nije prvi put da je Tahirović na slobodi. Prvi prekid je imao 26.marta do 26. aprila 2021. godine. Drugi dopust je imao 4. novembra 2022. do 4. februara 2023. Dopust je dobio od Kantonalnog suda u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare