Karić: Krivična prijava zbog “Sarajevo safari”, to nisu ljudi, to su čudovišta

Vijesti 20. sep 202217:51 13 komentara
N1

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva poručila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN osoba koja su sijala smrt po glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njihovih pomagača, a što je zapravo pokazano u dokumentarcu “Sarajevo safari”.

“Iako sam sa svojom porodicom provela rat na prvoj liniji u zgradi Loris, ja dosta toga i o toj temi nisam imala priliku čuti ranije. Dokumentarni film “Sarajevo safari” bila je prilika da čujem da su dolazili strani plaćenici i davali novac kako bi u Sarajevu ubijali nedužne civile. To je strašno. To nisu ljudi, to su čudovišta, jedino što sam smatrala ispravnim je da podnesem krivičnu prijavu protiv NN inostranih lica koja su dolazila u Sarajevo i protiv pripadnika Vojske RS, koji su takvo nešto i omogućili”, rekla je Karić.

Cilj krivične prijave, dodaje ona, da se pokrene istraga. Osuđuje i izjavu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji kaže da smatra da je sve laž.

“Pozvala bih ga da bude čovjek i da ispita se sadržaj filma kroz istragu. Smatrala sam da ja, kao gradonačelnica Sarajeva, ako podnesem krivičnu prijavu, da će se istraga brže pokrenuti”, istaknula je.

Rekla je i da za vrijeme njenog mandata na Vijećnici neće doći do skidanja ploče, na kojem je insistirao Ćosić.

Navela je i da je sa gradonačelnikom Zagreba u boljim odnosima, nego sa gradonačenikom Beograda.

“On je izjavio da ne zna šta se dešavalo u BiH tokom agresije, jer nije bio tu, izjavio je da ne zna da je Ratko Mladić ratni zločin”, rekla je Karić.

Ove godine će biti i prva novogodišnja zabava za Novu godinu za vrijeme njenog mandata, a nastupat će Dubioza kolektiv.

“Većina izvođača već ima potpisane sporazume za Novu godinu i zato smo rano obeznanili. Dubioza kolektiv je obradovao Sarajevo, ali i region. Očekujemo rekordnu posjetu Sarajevu. Potpisan je ugovor od 350.000 KM, a to osim Dubioze kolektiv, uključuje i vatromet, binu itd”, rekla je gradonačelnica Sarajeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare