Katarina Trivić ispraćena na vječni počinak uz pjesmu “The Winner Takes It All” i emotivne poruke: “Kaća nije umrla. Anđeli ne umiru…”

Vijesti 28. maj 202415:50 0 komentara
Instagram

Uz pjesmu "The Winner Takes It All", nepreglednu kolonu hiljada ljudi i rijeku suza na vječni počinak danas je ispraćena Katarina Trivić, banjalučka heroina koja je godinama vodila bitku sa opakom bolešću.

Bila je sinonim za hrabrost i borbu. Svojim objavama hrabrila je druge i bila inspiracija svima koji se bore da ne odustaju u svojim bitkama. O borbi sa bolešću je govorila iskreno i otvoreno. Željele je pomoći drugima i biti podrška svima, pišu Nezavisne.

Njena prerana smrt pogodila je sve, a brojni građani, kao i udruženja i institucije proteklih dana su se opraštali od Kaće kako su je svi od milja i zvali.

Katarina Trivić je višegodišnja juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu. Nekoliko godina zaredom je bila najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Europe.

“Anđele, putuj u nebo i odmori se”

Od Katarine se emotivnim pismom oprostila i njena kuma Nataša Tešanović ističući da je Kaća bila posebna.

“Sebe bolesnu je otkrila i izložila svijetu. Utješila, ohrabrila, nadahnula. Bila je posebna jer nije odustajala, jer je širila ljubav. Jer se javljala svima koji su imali slične muke. Jer ih je bodrila i snažila. Jer je sve nas uvjerila da smo posebni. I da je život poseban. Ne, Kaća nije umrla. Anđeli ne umiru. Samo se spuste među nas, ispune svoju misiju, namuče se, istrpe, da bi nama bilo lakše, da bismo naučili, da bismo postali bolji. Kumče moje, ptico slobodna i veličanstvena, anđele, putuj u nebo. Odmori se. I hvala ti”, napisala je Tešanovićeva.

“Sada si tamo gdje bolest ne postoji”

Od Katarine su se oprostili i učenici i profesori banjalučke Gimnazije u kojoj je Kaća provela svoje srednjoškolske dane.

“Tvoja ljubav prelazila je sve granice. Tvoj osmijeh odbijao je svaku tamu. Tvoja snaga i volja za životom svima nama bile su vjetar u leđa, iako bi mnogi rekli da je trebalo biti suprotno. Zračila si dobrotom i radošću. I ne znamo zašto pišemo u prošlom vremenu. To je pogrešno, jer si tu. Osjećamo te. Znamo da nisi otišla i da nikada nećeš. Čuvaj nas. I mi ćemo čuvati tebe. Sada si tamo gdje bolest ne postoji. Ništa te ne boli. Mirna si”, napisali su oni.

Emotivnom porukom su se oprostili i iz Teniskog saveza BiH.

“Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života”, napisali su iz Teniskog saveza BiH.

Katarina je ujedinila ljude

Njena priča je osvojila region kada je putem svojih društvenih mreža izašla u javnost i istakla da je potrebno da ide na transplantaciju matičnih ćelija, ali da nema srodnog donora. Tada je rekla da mnoge države regije imaju banke matičnih ćelija, ali da Bosna i Hercegovina nema, nakon čega se u Republici Srpskoj krenulo s procesom osnivanja takve banke.

Katarina je ujedinila ljude i pokrenula sistem, a na društvu je ostala obaveza da banka matičnih ćelija postane stvarnost, a ne da ostane samo ideja.

Njenoj sahrani su zajedno sa porodicom, prijateljima i poznanicima prisustvovali i predstavnici raznih sfera društva, među njima i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!