Kovačević, Soldin, Pandžo, Rajković, Marković i Zaimović u Novom danu

Vijesti 08. feb 202314:39 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Četvrti je dan nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji. Žrtve se broje u hiljadama. Povrijeđeni također. Spasilačke ekipe danonoćno rade na izvlačenju preživjelih iz ruševina. Potresni snimci obilaze svijet. Aksel Zaimović – novinar TRT World je na jugu Turske . Obišao je skoro sve gradove razorene zemljotresom. Uživo nam se javlja iz Gaziantepa.

Pripadnici Gorske Službe Spašavanja FBiH i RS stigli su u Tursku. Već su na terenu. Pomažu u spašavanju unesrećenih. Senad Kovačević ispred GSS stanica Sarajevo javlja se za Novi dan.

Skoro je godina dana od početka rata u Ukrajini. Šta je ostalo od gradova koji su na meti ruskih napada? Kako ukrajinski gradovi izgledaju iz svjetske, a kako iz lične perspektive jednog reportera koji izvještava iz ratom zahvaćenog područja. Arman Soldin – reporter AFP-a gost ispričat će nam svoje lične i profesionalne dojmove koje je doživio boraveći u Ukrajini.

U vremenima kada su teške riječi, sukobi, oružje, prijetnje, provokacije, memorandumi i deklaracije uobičajene vijesti…priča o ljudima koji čine dobro postale su istinska rijetkost. No, ljudskosti ne nedostaje kada je nevolja u pitanju. Mora li nevolja baš uvijek biti faktor spajanja i trenutak kada uspijevamo osvijestiti koliko je sve osim ljudskog života bezvrijedno za Novi dan govore mirovna aktivistica Amra Pandžo i Fra Ivo Marković – franjevački teolog.

Dio emisije posvetit ćemo i treneru svih trenera Ćiri Blaževiću. Sportski segment sa Semirom Mustafićem.

Minela Jašar – Opradija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!