Krišto uputila telegram Netanyahuu: Napad na sinagogu – napad na čovječanstvo

Vijesti 28. jan 202309:19 3 komentara
N1/ F.Z.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto uputila je telegram saučešća izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu povodom napada na sinagogu u Jerusalemu, ističući da je to udar na trajne vrijednosti slobodnog svijeta i cijelo čovječanstvo.

“Najoštrije osuđujem ovaj stravični čin ubijanja nevinih ljudi. Teroristički napad na sinagogu u Jerusalimu udar je na trajne vrijednosti slobodnog svijeta i cijelo čovječanstvo. Uvjerena sam da sada, više nego ikada prije, svi zajedno moramo biti ujedinjeni protiv svih oblika terorizma i nastaviti borbu za očuvanje mira i bezbjednosti u svijetu”, navela je u telegramu Krišto.

Krišto je u ime Savjeta ministara i lično ime izrazila duboko saosjećanje s bolom i patnjama porodica poginulih i ranjenih, kao i cjelokupnim izraelskim narodom.

Sedam lica je ubijeno, a deset ranjeno u oružanom napadu na sinagogu u Jerusalimu. Odgovornost za napad preuzeo je Hamas.

Na vjernike koji su izlazili iz sinagoge pucao je Alkam Kairi /21/, koji je ubijen u okršaju sa policajcima pri pokušaju bjekstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare