Krizni stožer Kantona 10 apelira na građane da se pridržavaju mjera

Vijesti 27. aug 202114:51 0 komentara
N1

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 uputio je apel građanima te županije da se pridržavaju postojećih naredbi i mjera koje je Vlada Kantona 10 donijela na sjednici održanoj 7. lipnja ove godine.

Tim naredbama, kako se navodi, ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Kantona 10 do 24 sata, osim svadbenih salona i noćnih klubova kojima se dozvoljava rad do 02 sata.

Isto tako, tim naredbama dozvoljeno je pružanje usluga u ugostiteljskim objektima u otvorenom i zatvorenom prostoru uz obvezno pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera) uz obvezno pridržavanje razmaka od 1,5 m.

Pružanje usluga u ugostiteljskim objektima dozvoljeno je za maksimalno onoliko osoba koliko dopušta veličina prostora ugostiteljskog objekta, i to isključivo uz uvjet da veličina zatvorenog i otvorenog prostora ugostiteljskog objekta omogućava poštivanje navedenih mjera i preporuka Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH.

Na današnjem sastanku Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 posebno je naglašeno da će Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za inspekcijske poslove pojačati nadzor nad provođenjem mjera, kao i nadzor nad osobama koje su dobile rješenje tog ministarstva o kućnoj izolaciji, odnosno o zdravstvenom nadzoru, priopćeno je iz Vlade Kantona 10.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!