KUIP KS dobio odgovor iz Zagreba o diplomi Sebije Izetbegović

Vijesti 03. mar 202218:5017 komentara
Sebija Izetbegović
Izvor: Sebija Izetbegović (N1)

Na zahtjev Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP), obavljena je istraga o postdiplomskim studijima direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zahtjev KUIP-a Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine proslijedilo je kolegama u Hrvatskoj. Stigao je i odgovor u kojem se navodi isto što i ranije, da Sebija Izetbegović jeste upisala postidiplomski studij, ali da nije polagala ispite i da ga nije završila. Ovo je Izetbegović i sama izjavila ranije u intervjuu za N1.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

“Na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu očitovao se da je gospođa Sebija Izetbegović bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija ‘Ulstrasound in clinical medicine” u akademoskoj godini 1992-1993. Također se očitovao da u dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bi potvrdili vjerodostojnost indeksa i odgovorili na pitanja. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je zatražilo pojašnjenje zašto nije moguće doći do informacije o tome da li je imenovana položila neki kolegij te da li je imenovana diplomirana i je li joj izdata diploma, koji je datum i broj diplome. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je dao pojašnjenje kako u dosjeu gospođe Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita i da imenovana nakon polaganja ispita nije vratila Studentsku referadu niti indeks niti ispitnu dokumentaciju na temelju koje bi joj se upisalo polaganje ispita u evidenciju. Također je dao odgovor da imenovana nije završila postdiplomski studij ‘Ultrasound in clinical medicine” niti joj je na tom Studiju izdana diploma”, stoji u odgovoru Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Podsjetimo, prof. Izetbegović je u intervjuu za N1 kazala kako ona i nije specijalizirala u Zagrebu već da je tamo provodila vrijeme u svrhu učenja.

“Što se tiče akademske karijere, zavšila sam studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, zatim sam odbranila magistarski rad – mentor mi je bio profesor Srećko Šimić, a za moj doktorat mentor je, ponavljam, bio profesor Asim Kurjak”, rekla je Izetbegović tada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar