Lagumdžija iz New Yorka: Pouka iz Srebrenice trebaće svijetu

Vijesti 11. jul 202408:34 0 komentara
Zlatko Lagumdžija (N1)/Arhiv

U Ujedinjenim narodima po prvi puta nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, se održava posebna komemoracija 29. godišnjice tog genocida nad Bošnjacima. Ambasador BiH u Svjetskoj Organizaciji, Zlatko Lagumdžija govorio je za Voice of America. Poručio je da je pouka iz Srebrenice, pouka koja će trebati svijetu.

Sutrašanje obiljažavanje Međunarodnog dana sjećanja na osnovu Rezolucije koja je usvojena prije sedam sedmica, istaknuo je, ustvari je suštinski početak implementacije ove rezolucije.

“Od sutra pa nadalje i ubuduće, pa iz godine i godinu, 11. juli će biti ovdje obilježavan od strane UN-a. To će biti jedna stalna opomena, ne nama, nego ljudima koji ovdje dolazi, i da ono sto se desilo u Srebrenici treba pod svaku cijenu zaustavljati da se ne bi opet ponovilo”, naglasio je Lagumdžija.

Cijelu izjavu pogledajte OVDJE.

Sva dešavanja iz Srebrenice pratite UŽIVO na portalu N1, kao i u cjelodnevnom Specijalu N1. U 17.00 sati uživo smo i u New Yorku gdje se Međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici po prvi put obilježava u sali Generalne skupštine UN-a

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!