Marjanović poslao poruku maturantima: Vrijedi se strpiti, vjerujte!

Vijesti 08. maj 202109:11 0 komentara
Damir Marjanović/Facebook

Damir Marjanović, genetičar i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, poslao je poruku maturantima koji ove godine neće biti u prilici

“Moj dobar drugar Pancho je objavio ovu sliku i rado mi je ustupio! Neka djevojke i momci ne zamjere starom profesoru na patetici, ali jednostavno moram da ih ohrabrim, duboko svjestan da u tim godinama ne postoje riječi koje mogu nadoknaditi ono zasluženo, ono divno a propušteno”, naveo je Marjanović.

Moj dobar drugar Pancho je objavio ovu sliku i rado mi je ustupio! Neka djevojke i momci ne zamjere starom profesoru na…

Posted by Prof dr. Damir Marjanović on Friday, May 7, 2021

Kako je kazao, pripada generaciji koja je maturu trebala imati te 1993. godine.

“I stvarno oni najuporniji su je održali u jednom ratnom prostoru, iako se vani pucalo. Pričali su mi da je bilo super, uz agregat, ratno sarajevsko pivo, muziku iz nekih mirnijih dana, zagrljaje dragih prijatelja, spominjanje onih koji nisu bili tu i želje da se što prije okupimo u što većem broju! Dosta nas je te noći bilo odsutno! Neke od nas je zapala smjena na liniji, a neki nisu više bili u ratnom Sarajevu! No, ostalo je ono nešto, neki inat da uzvratimo udarac svim onim zlicama koji su nam oteli maturu, kad tad. I dočekali smo! Dvadeset godina poslije vječni dječaci i djevojčice, pa skoro nas stotinu, se okupilo i nadoknadilo sve što smo propustili te 1993. I to nije sve. Odlučismo da svaku okruglu, svaku petu budemo još veća djeca i još veći gimnazijalci! Tako smo i 2018., a već sada kujemo planove za 2023, a na um nam pada i 2028.”, naveo je on.

“Elem djevojčice i dječaci, vama je virus oteo maturu ove godine, ali nemojte čekati dvadeset godina da mu se osvetite. Napakostite mu i recite nisi je oteo, nego si je samo odložio! Siguran sam da nećete morati čekati dugo kao mi da je stvarno proslavite! Možda koji mjesec ili malo više. Vrijedi se strpiti, vjerujte! I tada dajte sebi oduška! A do tada, znajte da su najljepše godine tek pred vama i ne dajte da vas zavaraju da nije tako! Ne dajte nikome i nićemu da ih pokvari! Sve će ovo nekda biti jučer, a sutra može biti bolje! Vjerujte, znam iz iskustva!”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!