Memić: Alisa za sebe kaže da je najpopularnija osoba u BiH, to o njoj sve govori

Vijesti 13. jun 202312:57 1 komentar
F.Z./N1

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je održano ročište po tužbi za klevetu koju je Alisa Ramić (Mutap) podnijela protiv Muriza Memića. Na današnjem ročištu svjedočili su Alisa i Muriz. 

Naime, Alisa je kazala na svjedočenju da je sve počelo kada je u medijima vidjela da je Muriz Memić za nju kazao da je prostitutka.

Odmah nakon održanog ročišta medijima se obratio Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića.

“Na kraju svog svjedočenja sam rekao da je žalim kakva je osoba. Nisam čovjek koji mrzi, ali svi znate šta mi je uradila za ovih sedam godina i sada za sebe kaže da je najpopularnija ličnost u BiH. To o njoj sve govori. Ne daj mi Bože onakve pameti i onakvog ponašanja. Nikada nije suze pustila, sa nekim sa kim je bila rame uz rame. Nikada je niko nije vidio da je zaplakala”, kazao je Memić.

Potom je dodao:

“Rekao sam njenom ocu na početku da kaže ime, da ću je ja zaštiti. Ona je sebe dovela u ovu situaciju”. 

Na ročištu je sutkinja predložila da nagodbu. Novinari su pitali Muriza kako to komentira:

“Morao sam uvezati sve od početka, meni je dijete ubijeno, ne mogu ja sada odgovarati za samo jednu rečenicu ako sve ne ispričam kako je došlo do toga. Ne znam uopšte što me terete. Imam dvije presude Kantonalnog suda. Alisa Mutap zna ali neće da kaže istinu. To je mišljenje suda. Iznio sam svoje mišljenje. Kako neko traži da ja odgovaram za jednu rečenicu, a ona ne odgovara za ubistvo. Sada im se sudi za organizirani kriminal, a doći će optužnica i za ubistvo”, kazao je Memić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare