Memić i Dragičević o šifri “Tufahija”: Dragičević ekskluzivno za N1 o Nobilu

Vijesti 28. maj 202210:30 > 13:27 0 komentara

Davor Dragičević, Muriz Memić očevi Davida i Dženana otkrivaju kako su komunicirali u šiframa te kako je Muriz pomogao Davoru u slučaju Nobilo.

Muriz Memić je objasnio kako je Dragičeviću pomogao kada je dobio informaciju o advokatu Nobilo.

“Bila je situacija kada su trebali Ante Nobilo da izdaju Davora, ja sam dobio informaciju samo sam nazvao Davora i rekao Tufahija. Tufahija je bila Travnik, na pola puta Davoru i meni. On iz Banjaluke u Travnik ja iz Sarajeva i rekao mu šta da radi”, pojasnio je Memić.

Memić je kazao da su nekada on i Dragičević na Plavoj vodi jeli tufahiju i da je zbog toga izabrana kao kodni naziv jer kako je objasnio da se njihovi razgovori prate i prisluškuju.

Dragičević je detalnije pojasnio o čemu se radilo:

“Prilikom sastavljanja advokatskog tima meni je sve bilo jasno i sumnjivo. Pitao sam Ifeta Ferageta tebi jedino vjerujem budi s njima mjesec, dva da potvrdiš moje sumnje. Rekao je ne brini i vrlo brzo smo razotkrili njihove prave namjere. Išlo se ka tome, vi dobro znate koga sam optužio da su otmičari, da su držali moje dijete i na kraju nasiličkim utopljenjem udavili moje dijete”, kazao je Dragičević.

Kako je Dragičević kazao, sve je bilo urađeno s ciljem da se spasi vrh entiteta Republika Srpska te da Milorad Dodik, lider SNSD-a o svemu sve zna a da je cilj sa Nobilom, kako Dragičević kaže, da se on i njegova porodica i borba uprlja i zaustavi.

15 juna će Dragičević kako je ekskluzivno najavio na sud sa Antom Nobilom.

Šta su sve kazali za N1 pročitajte na ovom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!