“Mi na sjednici nemamo ministra, on je jučer bio u posjeti štali krava”

Vijesti 18. mar 202116:52 > 17:01 0 komentara
N1

Asim Kamber, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu FBiH na 11. vanrednoj sjednici Predstavničkog/Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH izjavio je kako je šteta što na sjednici nije bio nazočan ministar, koji je, prema njegovim tvrdnjama, zadužen za nadzor provođenja epidemioloških mjera o kojima se najviše govorilo tokom sjednice.

“Šteta što nemamo neke ministre kojih se tiče ova rasprava. Postavljeno je pitanje kontrole mjera. nemamo ministra koji je zadužen za nadzor provođenja mjera u FBiH. On je jučer bio u posjeti štali krava, to je pozitivno u RS. Ali trebao je danas biti ovdje, da posluša, ima propusta u nadzoru”, kazao je Kamber.

Kako je rekao u raspravi, sjednica je bila korisna, te da se neće prestati pričati o vakcinama, ali je istakao kako nije trenutak za donošenje oštrijih mjera.

VEZANE VIJESTI

“Samo se govori o vakcinama, to je najveći problem na svijetu. Neki su kazali da se bogati cijepe bez problema, cijepe se Pfizerom, Johnsonom, kvalitetnim vakcinama. Bogati se cijepe vakcinama iz leda, a siromašni su na ledu kada je riječ o nabavci vakcina”, rekao je Kamber.

Zahvalio se Vučiću i Erdoganu na doniranim vakcinama.

“Mi nismo bogata država. Kada bi članovi predsjendištva svake sedmice obilazili i donijeli vakcine – bila bi korist”, poručio je. On je rekao i to da su se upravo zahvaljujući vakcinama iz Srbije vakcinisali zdravstveni radnici iz Sanskog Mosta.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!