Milojević: Prestrašivanje Bošnjaka u Prijedoru,Janji i Foči djeluje organizovano

Dan uživo 11. jan 202217:05 > 20:54 1 komentar
Milkica Milojević

Proslava 9. januara kojeg je ranije Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, novinarku Milkicu Milojević podsjetio je na Crvene beretke. Milojević koja je gostovala u Danu uživo N1, komentarisala je i niz incidenata koji su pratili obilježavanje 9. januara, ali i očekivanja od narednih izbora.

“Teško mogu vjerovati da su to incidenti, govorim o prestrašivanju Bošnjaka u Prijedoru, Janji Foči, to meni djeluje organizovano”, rekla je Milojević, te ocjenila da mediji sa sjedištem u Republici Srpskoj tim događajima nisu dali dovoljno na značaju.

Odgovarajući na pitanje da li može doći do nereda ili sukoba, prenijela je mišljenje da “novog rata neće biti jer onaj stari nikada nije završen, već je neoružano nastavljen”.

“Opasnost postoji, ne mogu procjeniti, ali se loše osjećam, jer me neki detalji, slike podsjećaju na 1990., 1991., 1992. S druge strane poznajući Milorada Dodika kao političara, on će iči do tačke kada se on osjeća bezbjedno, neće se dovesti u situaciju da plati cijenu”, rekla je sagovornica N1.

Komentarišući odnos opozicije i vlasti u RS, kažu, imaju isti narativ. A komentarisala je i sankcije SAD članu Predsjedništva Miloradu Dodiku.

“Većini birača nije potpuno jasno šta to znače, ali je svima pojednostavljeno da je Milorad Dodik žrtva tog nasilništva SAD kao svjetske velesile, da je pod sankcijama kao Srbin, da će svi koji se deklarišu kao Srbi će doživjeti gnjev svjetskih sila”, rekla je Milojević.

Milojević je ocjenila da u BiH više od trideset godina vladaju tenzije, te da se svaki trenutak pokušava predstaviti kao presudni. Smatra da će to biti i ovaj put presudno, da vladajući ponovo osvoje vlasti.

“Jedino je pitanje koliko će građana izaći na izbore, oni koji izađu čini se nije veliko pitanje za koga će glasati. Pokušače da vrhunac mobilizacije, presudnosti istorijskog trenutka da udese pred izbore”, rekla je ova novinarka.

Pored odnosa velikih sila, izbori će zavisiti i od stava Beograda i Zagreba. Mnogo je kaže Milojević faktora, ali do izbora će biti zloupotrebe emocija, ali i javnih resursa, manipulacija svake vrste, i na koncu, kaže sagovornica N1 biće krađe glasova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (1)

Vidi sve komentare