Ministarstvo zdravlja RS osudilo napad na doktorku iz Bratunca: Ne postoji nijedno opravdanje, zdravstveni radnici rade težak i odgovoran posao

Vijesti 17. okt 202411:10 0 komentara
BIRN BiH

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske najoštrije je osudilo napad koji se desio na doktoricu Snežanu Stojanović zaposlenu u Domu zdravlja Bratunac, a zbog kojeg je hospitalizovana u Bolnici Zvornik. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ističe da očekuje ažurno postupanje nadležnih organa kako bi se počinilac što prije kaznio u skladu sa zakonom, a na šta su u znak podrške svojoj koleginici ukazali i zdravstveni radnici Doma zdravlja Bratunac.

“Uvažavajući da svaki građanin ima pravo na zdravstvenu zaštitu uz poštovanje najvišeg standarda ljudskih prava, kao i fizički i psihički integritet i bezbjednost svoje ličnosti, napominjemo da i zdravstveni radnici u obavljanju svog posla moraju da od pacijenata i njihovih porodica dobiju isti nivo poštovanja, svoje radno mjesto smatraju sigurnim. Zdravstveni radnici rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja pacijenata, očuvanja njihovog zdravlja i spasavanja života, a građani u zdravstvene ustanove dolaze kako bi dobili neophodnu zdravstvenu zaštitu. Ne postoji nijedno opravdanje za bilo koju vrstu napada – verbalnog ili fizičkog, a koje su neki zdravstveni radnici, nažalost, doživjeli. I u ovom, kao i u svakom sličnom slučaju, apelujemo na poštovanje zakona i propisa u cilju zaštite svakog pojedinca i njegovog ličnog integriteta i profesionalnog rada.”, navode iz Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Dodaju da su u stalnom je kontaktu sa Domom zdravlja Bratunac i Bolnicom Zvornik gdje se povrijeđena doktorka nalazi na liječenju.

Podsjetimo, iz Bolnice Zvornik su kazali kako doktorka nije životno ugrožena, ali da je trenutno na pretragama nakon čega će biti poznato više informacija. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!