Mirsada Smajić imenovana za vršioca dužnosti načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

Vijesti 07. sep 202313:23 0 komentara
OV Stari Grad Sarajevo

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo održalo je danas vanrednu sjednicu na kojoj je jednoglasno podržan prijedlog Rješenja o imenovanju Mirsade Smajić za vršioca dužnosti načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, a dužnost će obavljati do okončanja postupka prijevremenog izbora načelnika.

“Hvala Vam na ukazanom povjerenju, a ja ću i dalje savjesno i odgovorno obavljati ovaj posao, sve do okončanja izbora novog načelnika. Svjesni smo da je ovo vrlo težak period za Općinu Stari Grad, ali radimo sve što možemo da građani to ne osjete i da redovno dobijaju sve usluge. Očekujem i dalje punu podršku i razumijevanje od Općinskog vijeća svi mi zajedno treba da radimo u interesu građana,” poručila je Smajić.

OV Stari Grad Sarajevo

Općinsko vijeće usvojilo je danas i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama budžeta Općine Stari Grad Sarajevo za 2023. godinu čime su osigurana potrebna sredstva za provođenje prijevremenih izbora za općinskog načelnika. Budžetom Općine Stari Grad za 2023. godinu planirana su sredstva u iznosu od 20.000 KM za Općinsku izbornu komisiju Stari Grad, a današnjom odlukom obezbijeđena su i nedostajuća sredstva u iznosu od 155.000 KM, te je ukupan iznos za provođenje prijevremenih izbora 175.000 KM.

“Zakon je propisao da se prijevremeni izbori finansiraju iz budžeta općina ili gradova u kojima se provode. Mi smo dobili Uputstvo Centralne izborne komisije BiH da trebamo dio sredstava obezbijediti i uplatiti za prijevremene izbore planirane za 29.oktobar, 2023.godine. Izbori će se provesti u punom kapacitetu, na svim biračkim mjestima na kojima se i do sada glasalo i zbog toga smo danas uradili rebalans da osiguramo potrebna sredstva čime ćemo ispoštovati rok koji je postavio CIK BiH,” izjavio je nakon današnje sjednice predsjedavajući Općinskog vijeća Seid Škaljić.

Podsjetimo, građani ove sarajevske općine na referendumu su izglasali opoziv načelnika Ibrahim Hadžibajrića koji se nalazi u pritvoru.

>> Kako Tužilaštvo povezuje Admira Arnautovića “Šmrka” i Ibrahima Hadžibajrića

U utrci za poziciju načelnika za sada su Irfan Čengić (SDP) i Dženan Selimbegović (SDA).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!