Mještanka naselja u Jablanici: Čivelj je odsječen, pomoć nam dolazi preko jezera (VIDEO)

Vijesti 06. okt 202412:55 0 komentara
N1

Naselje Čivelj odsječeno je od ostatka Jablanice nakon razornih poplava, a trenutno jedini prilaz moguć je preko jezera.

Putne komunikacije su blokirane, a spasioci preko Jablaničkog jezera splavovima dostavljaju potrepštine prema ugroženim stanovnicima.

Uspjeli smo doći do izjave jedne od mještanki naselja Čivelj, Nerme Zukić. Navela je da nemaju struju i vodu, te da ih zadužene ekipe stalno obilaze kako bi se uvjerili u njihove potrebe i dostavili hranu, gorivo i medikamente:

“Javljam se s Čivelja koji je odsječen od Jablanice sa svih strana, ali imamo jezero i splavove. Tako stupamo u kontakt sa svima, pomoć nam dolazi vodom. Upravo je došla ekipa koja nam je donijela gorivo za agregate, hranu i pitku vodu. Nemamo struje i vode. Nismo gladni, zovu nas i obilaze nas stalno. Ne možemo se nazahvaljivati ovim momcima, imaju sto života, da ih Bog sačuva. Šta da vam kažem, u Jablanici je situacija toliko teška da svaka pomoć, podrška i lijepa riječ znače u ovom trenutku”, pojasnila je Nerma.

Evo kako izgleda dostavljanje potrepština splavom:

N1

Sve informacije pratite na našem LIVE BLOGU

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!