Muzur: Šminko gradska, ubit će vas kompleksi

Vijesti 09. aug 202114:55 > 15:08 1 komentar
N1

Načelnik općine Ilidže Nermin Muzur se na Facebooku oglasio povodom komentara na račun, kako je naveo, otvorenja pruge Sarajevo - Pazarić.

 

“Čitam komentare tzv. FGR kako je njima strašno da je vijest to što imamo brzi voz od Pazarića do Željezničke stanice. I ako se najmanje tiče mene i moje općine, ali da vam kažem da u Hadžićima, Ilidži, N.Gradu ako niste znali stanuju djeca koja idu u školu, omladina koja studira, penzioneri koji su od svojih plata između ostalog gradili ovaj naš grad, a do sad su morali da koriste dva ili tri prevoza da bi došli do svoje škole, fakulteta, ili neke zdravstvene ustanove”, naveo je Muzur.

Dodaje da je ovaj događaj “vijest i za njih i za nas”.

“Nisu oni “šminko gradska” majmuni, već ljudi kao i svi ostali kojima su potrebna olakšanja svakodnevnice. Gospodo FGR za njih i za nas je ovo vijest. Đaci, studenti i penzioneri koji žive u ovim općinama valjda imaju pravu na normalan život i evo između ostalog na tačan, uredan i jedan prevoz od svoje općine do centra grada, a ne samo vi po koje tramvaj dođe svakih par minuta. Budite mi dobro, pazite se, ubit će vas kompleksi. Šta bi onda mi bez vas?”, zaključio je Muzur u Facebook postu.

Inače, Voz od Sarajeva do Pazarića je počeo saobraćati danas, a među prvim ptunicima bili su premijer KS Edin Forto, ministar saobraćaja KS vAdnan Šteta te načelnici općina Novi Grad, Ilidža i Hadžići Semir Efendić, Nermin Muzur i Hamdija Ejubović.

“Uvođenje ove linije je ključni način da se rastereti saobraćaj u kantonu. Uključivanje željeznica u saobraćaj od velikog je značaja za kvalitet života i očuvanje životne sredine. Omogućavanje građanima ove linije je prvi korak, a nadam se da ćemo u budućnosti unaprijediti ovu vrstu saobraćaja”, kazao je Forto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare