N1 saznaje hoće li se Schmidt obratiti u Parlamentu FBiH

Vijesti 26. jul 202216:35 > 16:38 7 komentara
F.Z./N1

Nakon što su poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine uputili poziv visokom predstavniku Christianu Schmidtu da se obrati u ovoj instituciji nakon što je u javnosti otkriven njegov prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je izazvao brojne kritike, iz OHR-a je stigao i odgovor saznaje N1

Naime, iz OHR-a su naveli da “uvažavajući poziv i značaj Parlamenta, ipak zbog okonlosti i drugih obaveza, neće moći doći na sjednicu, te izražava spremnost za saradnju i susret nekom drugom prilikom”.

Podsjetimo danas je dnevni red dvodnevne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH proširen je s tačkom koja se tiče navodnih odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta u vezi s izbornom reformom.

Poslanici pozivaju Schmidta da se obrati na sjednici Predstavničkog doma PFBiH

Klub poslanika SDA tražio je od predsjedavajućeg doma Mirsada Zaimovića da uputi poziv Schmidtu sa zahtjevom da se na dvodnevnoj sjednici, koja je u toku, obrati poslanicima i obrazloži informacije koje su se pojavile u javnosti posljednih dana a koje se tiču izmjena Ustava FBiH i nametanja Izbornog zakona BiH.

Zastupnici su do 16:00 sati čekali odgovor i sada bi, kako je ranije i najavljeno, trebali glasati za Informaciju koja se odnosi na štetnost odluke Schmidta. Da odgovor nije stigao onda bi se glasanje trebalo održati sutra kada će biti nastavljena 35. redovna sjednica.

Četiri deklaracije na sjednici PD PFBiH

Sada ostaje da se vide naredni potezi poslanika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare