N1 saznaje: Tužilaštvo formiralo predmet, saslušaće šefa Šapićevog kabineta u vezi s Kentkartom

Regija 10. nov 202313:17 0 komentara
N1

Po nalogu Glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenada Stefanovića, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je 12. aprila 2023. godine formiralo predmet radi provjere informacija objavljenih na pojedinim portalima, u vezi sa sadržinom razgovora sa sastanka koji su predstavnici Uprave grada Beograda održali u gradskoj Skupštini tokom aprila 2023. godine sa predstavnicima inostrane kompanije "Kentkart", saznaje N1.

Predsjednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić podnio je krivičnu prijavu 20. juna 2023. godine.

Nakon sprovedenih istražnih radnji i prikupljenih dokaza, tužilaštvo je uputilo tadašnjem šefu kabineta gradonačelnika Nenadu Milanoviću poziv za saslušanje u svojstvu okrivljenog.

Saslušanje je zakazano za 27. decembar.

Na teret mu se stavlja krivično djelo „trgovina uticajem“.

Nenad Milanović je snimljen kako nudi namještanje tendera firmi Kentkart. BIRN je otkrio i objavio snimak.

„Ja sam bio zagovornik toga da idemo u proces javne nabavke, namještene javne nabavke ka Kentkartu… Mislim, imam i ja neke mehanizme, je*em mu mater, nismo baš sami na ovom svijetu“, čuje se na snimku.

Za mehanizmima, ali pravnim, posegao je Aleksandar Šapić, pa je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Milanovića.

Međutim, sedam mjeseci kasnije, Šapić nije uspio da se sjeti kom tužilaštvu je Milanovića prijavio, a do sada se nije znalo da li će taj slučaj imati epilog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!