N1 specijal: Izgradnja mira u BiH – Izazovi i perspektive procesa

Vijesti 29. mar 202414:32 0 komentara
N1

U ponedjeljak u 20 sati gledajte dijaloški specijal o izgradnji mira u Bosni i Hercegovini - izazovima i perspektivama procesa.

Šta su iskustva organizacija civilnog društva koje u različitim dijelovima BiH rade na povezivanju, razmjeni iskustava, suočavanju s prošlošću? Koja je uloga mirovnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini i kakve su šanse za institucionalizaciju pozitivnih praksi organizacija koje su uspjele pokrenuti integrativne aktivnosti? Kako se nacionalistička retorika viših nivoa vlasti prenosi na lokalne zajednice, i zašto je posebno teško u nekim dijelovima zemlje pronaći sugovornike za rad na suočavanju s prošlošću, normalizaciji odnosa i pomirenju?

U programu N1 govore Almasa Salihović, glasnogovornica Memorijalnog centra Srebrenica; Elvir Đuliman, direktor Nansen Dijalog Centra iz Mostara; Milica Pralica, aktivistkinja nevladinog sektora iz Banjaluke te Haris Badžović, glasnogovornik Mreže za izgradnju mira u BiH.

Emisija ujedno donosi osvrt na publikaciju “Izazovi (iz)gradnje mira”, koja mapira ključne probleme i nudi preporuke za rad na terenu.

N1

Specijal “Izgradnja mira u BiH: Izazovi i perspektive procesa” gledajte u programu N1 televizije u ponedjeljak u 20 sati, samo na N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!