Nadležni o prijetećem “spisku” u banjalučkoj osnovnoj školu: Nema opasnosti (VIDEO)

Vijesti 03. nov 202316:42 0 komentara

U Banjaluci je održan sastanak rukovodstva šklole Georgij Stojkov Rakovski, Centra za socijalni rad Banjaluka i Policijske uprave Banjaluka, a nakon sto je učenik prijetio đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u maju u Osnovoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gdje je učenik K. K. ubio devetero đaka i radnika obezbjeđenja.

Poslije razgovora novinarima su rekli da nema razlog za paniku.

Irena Joldžić, direktorica Centra za socijalni rad Banjaluka, kazala je da ne postoji nikakv spisak o kojem se danima priča:

“Škola nas je pozvala na sastanak nevezano za ovaj slučaj. Roditelji su preko Viber grupa napravili zbrku i paniku bespotrebno. U narednom period pozvaćemo dječaka i njegove roditelje na razgovor. Smatramo da su roditelji jedni između drugih napravili veliku paniku”, rekla je Joldžić.

Iz policije su dodali da nema mjesta za paniku.

Siniša Kojdić, načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet u Policijskoj upravi Banjaluka, je naglasio da se mora uzeti u obzir da je riječ o djetetu koje je sada ugroženo zbog čega se svi moraju suzdržati od neprimjerenih komentara.

Jedna od majki djece koja pohađaju poznatu “Bugarsku” školu rekla je:

“Dijete je samo iznijelo svoj mišljenje. Možda je to bio način na koji je on želio da potraži psihološku pomoć, kao i drugih stručnjaka. Psiholog je pozvao tog učenika na razgovor, tu su postojale nekakve indikacije da bi on nešto uradio, da mu se nešto ne sviđa”, rekla je Bojana Malešević.

O svemu je upoznat i Savjet roditelja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!