Najupečatljivije izjave kraljice Elizabete II.: “Nikad ne bih nosila bež boju”

Vijesti 09. sep 202212:53 0 komentara
Shutterstock

Kraljica Elizabeta II. preminula je u četvrtak u dobi od 96 godina. Bila je najdugovječniji monarh, a ovo su neke od njenih upečtaljivijih izjava.

O modi

Kraljica je bila poznata po šarolikim kostimima. U biografiji iz 2011. godine pod naslovom Naša kraljica, kraljevski biograf Robert Hardman otkrio je razlog iza privlačnih odjevnih kombinacija koje je kraljica voljela nositi.

“Nikad ne bih mogla nositi bež boju jer nitko ne bi znao tko sam”, rekla je jednom kraljica, napisao je Hardman.

O odmoru

Tijekom obraćanja 2013. godine, kraljica je govorila i o potrebi za odmaranjem. “Svi moramo uspostaviti pravu ravnotežu između akcije i promišljanja. Uz toliko stvari koje vam odvlače pažnju, lako je zaboraviti zastati i napraviti pregled.”

Ispričala je anegdotu o nekome koga je poznavala, a tko se “osjećao jadno” kada je bio prisiljen provesti godinu dana oporavljajući se od operacije, ali da je nakon toga shvatio da mu je odmor “pomogao da jasnije razumije svijet”.

O obitelji

“Kao i sve najbolje obitelji, i naša ima udio ekscentričnosti, naprasitih i svojeglavih mladih i obiteljskih nesuglasica”, citirao je Daily Mail kraljicu 1989. godine.

O ženama

U obraćanju na Božić 1966. godine kraljica Elizabeta se osvrnula i na žene i njihova prava.

“Teško je pojimiti da su žene u Britaniji tek prije nešto manje od 50 godina dobile pravo da glasaju, ali od Parlamenta je prvi put zatraženo da to odobri prije 100 godina”, rekla je kraljica, a prenosi Independent.

“Ipak, usprkos ovim nedostacima, žene su bile te koje su u surovi napredak čovječanstva udahnule nježnost i brigu”, dodala je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!