Nakon pisanja medija: Bećirović organizovao prijem za Merjem Džafić

Vijesti 17. aug 202316:49 0 komentara
Predsjedništvo BiH

Nakon sinoćnjeg pisanja N1 kao i brojnih drugih medija o mladoj Merjem Džafić, državnoj prvakinji u šahu i nemogućnosti odlaska na SP zbog nedostatka finansija, uslijedile su brojne reakcije.

Naime, prvi se oglasio Nijaz Abdurahmanović, Srebreničanin, uspješni poduzetnik u Beču koji je pročitao priču o Merjem na portalu N1 Info. On je stupio u kontakt sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem i ponudio se da finansira odlazak Merjem na Svjetsko prvenstvo.

Kako nam je rečeno Nijaz Abdurahmanović je uspio razgovarati sa Jakubom Džafićem, ocem djevojčice i dogovoriti sve detalje odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Portal N1 je ranije razgovarao i sa Jakubom Džafićem, ocem djevojčice koji nam je kazao kako niko nije htio finansirati odlazak djevojčice na Svjetsko prvenstvo.

“Na stranicama Predsjedništva sam pronašao kontakte i odmah sam poslao molbu. Nemam drugi način da dođem do njih. No, odgovora nema”, kazao je ranije za N1 Džafić.

Ipak, danas je uslijedila reakcija i člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Kako je saopćeno, Denis Bećirović razgovarao je sa Merjem Džafić, prvakinjom Bosne i Hercegovine u šahu. Razgovoru je prisustvovao i njen otac Jakub.

“Zbog neuređenog sistema finansiranja bosanskohercegovačkih vrhunskih talenata, bio je upitan njen odlazak na Svjetsko prvenstvo u šahu, koje se održava u Egiptu. Prijem u Predsjedništvu BiH rezultirao je konkretnom finansijskom podrškom, tako da će Merjem Džafić ipak predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu”, saopćeno je iz kabineta Bećirovića nakon sastanka.

“Pravilnim odnosom prema talentovanim mladim ljudima mogu se steći osnovni preduslovi za ostanak mladih u Bosni i Hercegovini. Ni jedna država ne može graditi prosperitet bez aktivnog uključivanja novih generacija u sve društvene procese”, zaključio je Bećirović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!