Naoružajte se strpljenjem: Velike gužve na graničnim prelazima BiH (FOTO)

Vijesti 23. jun 202411:23 0 komentara
BIHAMK/N1

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se bez vanrednih ograničenja, uz umjeren promet vozila. Izuzetak su dionice koje vode ka jugu zemlje, gdje je saobraćaj izrazito pojačan. U večernjim satima očekuje se intezivniji saobraćaj i na prilazima većim gradskim centrima.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Prisika, Osoje, Doljani i Gabela Polje pojačana je frekvencija saobraćaja na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

GP Stara Gradiška (BIHAMK)
GP Slavonski Brod (BIHAMK)
GP Aržano (BIHAMK)
GP Bijača (BIHAMK)
GP Brod (BIHAMK)
GP Gradina (BIHAMK)
GP Gradiška (BIHAMK)
GP Gradiška (BIHAMK)
GP Orašje (BIHAMK)
GP Rača (BIHAMK)
GP Šepak (BIHAMK)

Na graničnom prelazu Bosanski Brod duga je kolona putničkih vozila na ulazu u našu zemlju.

I na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Obavijesti

Za večeras u 23 sata najavljen je polazak vangabaritnog tereta iz Zenice prema Tarčinu. Planirani dolazak na odredište je sutra ujuto u 5 sati. Molimo vozače da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!