Nešić za N1 o hapšenju na aerodromu u Sarajevu: Uhapšen Adnan Ćatić, bio na ratištu u Siriji

Vijesti 18. nov 202316:04 9 komentara
Nenad Nešić (N1)

Bosna i Hercegovina još nije osigurala prihvat državljana te zemlje i njihovih srodnika koji su evakuisani iz Pojasa Gaze i nije jasno kada će oni stići u Sarajevo. No, kako je za N1 kazao Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH u narednim satima očekuje se vanredna sjednica Vijeća ministara BiH.

“U narednim satima očekujem da se održi sjednic Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kako bi se usvojila odluka o prihvatu naših državljana koji dolaze iz Gaze. Tražimo od Ministarstva vanjskih poslova tačan broj ljudi koje treba evakuisati i da nam dostave njihove identifikacione podatke kako bi znali o kome se radi”, kazao je Nešić.

Potom je dodao:

“Također, utvrdit ćemo i granični prelaz na koji mogu da uđu u BiH i najvjerovatnije će biti to Međunarodni aerodrom Sarajevo. Sve podatke koje dobijemo proslijedit ćemo Graničnoj policiji. Očekujem da se sjednica održi danas”.

Također, osvrnuo se i na jutrošnju akciju na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo slobode lišili jedno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Organizovanje terorističke grupe“, „Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama“ u vezi sa krivičnim djelom „Terorizam“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

“Koliko mi je poznato da se radi o Adnanu Ćatiću, akciju je provela SIPA. Radi se o povratniku sa sirijskog ratišta. Svi povratnici i koji žele ući u BiH moraju proći rigorozne sigurnosne provjere. Bezbjednos naše djece mi je na prvom mjestu”, kazao je Nešić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare