Nevjera opozicije u NSRS: “SDS podnio žrtvu zbog sankcija, ne vjeruju da bi to Dodik” (VIDEO)

Vijesti 28. mar 202414:59 2 komentara

Opozicija SDS, PDP i Lista za pravdu i red prozvali su u Narodnoj skupštini RS vlast zbog ranije usvojenih, a neprovedenih zaključaka.

SDS kojem bi prema informacijama, zbog američkih sankcija, banka trebala sutra ugasiti račun, pod pritiskom je s više strana.

Lider te stranke Milan Miličević rekao je da Srpska demokratska stranka nikada nije žrtvovala narod zbog sankcija s kojim se nosi 20 godina.

Sumnja da bi to uradio SNSD i njihov lider.

“Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa sankcijama, tada smo žrtvovali sebe za Srpsku. Ne vjerujem da vi ste spremni da žrtvujete sebe za Republiku Srpsku”, rekao je.

Miličević je podsjetio i da je u raznim periodima i na razne načine dolazilo do urušavanja principa Dejtona raznim intervencionizmima.

On je napomenuo da je Narodna skupština i ranije donosila zaključke koji nisu bili sprovedeni i ispoštovani, ocijenivši da je, ukoliko su postojali objektivni razlozi da ne budu sprovedeni, trebalo doći u Narodnu skupštinu i reći da ih treba povući, te da u tom slučaju to ne bi bilo sporno.

Osvrnuvši se na temu današnje posebne sjednice, Miličević smatra kako bezbjednosna situacija nije zadovoljavajuća.

On je naveo da se u dokumentima za današnju sjednicu u prvom rečenici navodi da je bezbjednosna situacija ocjenjena kao zadovoljavajuća.

“Onda se u daljem tekstu iznosi niz detalja o raznim oblicima kriminalnog djelovanja i bezbjednosnih situacija, gdje se kaže da po svim tim parametrima postoje odstupanja u negativnom smislu. Dakle bezbjednosna situacija nije zadovoljavajuća”, naveo je Miličević i smatra da je Republika Srpska sada dovedena u situaciju duboke krize.

I Branislav Borenović pitao je šta je sa zaključicima o vraćanju nadležnosti, vojske, poreza, pravosuđa, ali i referenduma i otcjepljenja.

U namjere valdajuće koalicije ne vjeruej ni Nebojša Vukanović. Za govornicu je iznio Ustav Republike Srpske i poručio da je ranije Milorad Dodik pravdao smjenu tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Nikole Poplašena iza koje je stajao OHR.

Ako ste tada provodili odluke visokog predstavnika, zašto sada lijete krokodilske suze i tvrdite da imate sukob? Kada su SDS-u uvođene sankcije zašto tada niste bili solidarni. Mi ne zaboravljamo da je i 2006. godine međunarodna zajednica odradila ključnu ulogu da se SNSD vrati na vlast”, rekao je Vukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare