Novalić demantuje da je dao izjavu za FTV: Razotkrit ću strukturu koja je ovaj projekat osmislila

Vijesti 27. jan 202410:54 2 komentara
F.Z./N1

Fadil Novalić, bivši premijer FBiH, demantovao je da je sinoć dao izjavu za Federalnu televiziju nakon što su mediji objavili informaciju da je Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo prvostepenu presudu u slučaju "Respiratori" kojom je osuđen na četiri godine zatvora.

Podsjetimo, Federalna televizija objavila je da je Novalić za njih izjavio: “Da, istina je, nismo zvanično dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude. Da, idem u zatvor”. Ovu izjavu prenijeli su svi mediji.

Novalić je demantovao da je dao bilo kakvu izjavu.

“Dragi prijatelji, hvala vam svima na ogromnoj podršci. Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke. Strani režiseri i domaći izvođači su grubim kršenjem prava i gaženjem pravde doveli ovaj proces do kraja. Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila a mediji koji su izvodili projekat horski prenijeli. Rekao sam da ću strukturu koja je ovaj projekat osmislila razotkriti. Narednih dana ću iznijeti sve informacije kojim raspolažem u vezi ovog montiranog procesa. Borba će se nastaviti i pravda će pobijediti”, poručio je Novalić.

Zvaničnih potvrda iz Suda još nema, a sinoć za N1 govorili i advokati. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare