Novi dan: Kada će digitalno plaćanje postati trend u BiH?

Vijesti 16. apr 202416:50 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Parlamentarci iz Njemačke i Francuske Günther Krichbaum, Frédéric Petit i Liliana Tanguym u zvaničnoj su posjeti BiH. O EU integracijama, tempu približavanja BiH Evropskoj uniji, kao i o dobrim praksama Njemačke i Francuske koje bismo mogli primjeniti u BiH razgovaramo sa članovima njemačkog Bundestaga Günther Krichbaum i Frédéric Petit, i članicom francuskog parlamenta Liliana Tanguym.

Digitalno plaćanje računa jedan je od vodećih trendova u modernom svijetu. Dok se u Švedskoj plaća čipom, narukvicom ili satom, većina BH građana i dalje dominatno preferira tradicionalni način plaćanja – gotovinu. Kada će BIH potpuno integrisati ove potrošačke navike i koliko je sigurna online trgovina zaživjela u našoj zemlji govorimo u nastavku sa Orhanom Gazibegovićem, predsjednikom ECOMM Asocijacije u BiH i Sašom Petrovićem, federalnim inspektorom.

Rekordno zagrijavanje površine mora, novi rekord globalne temperature površine okeana, postavljen u februaru, ponovno je premašen u martu ove godine. Kako klimatske promjene utječu na ajkule i raže na Mediteranu, i kako ih možemo zaštititi, i da li zbog toga možemo očekivati promjenu njihovih prirodnih staništa, hoćemo li ih češće vidjeti u Jadranskom moru, razgovaramo sa ambasadorom Barcelonske Konvencije UN-a, bosanskohercegovačkim naučnikom i istraživačem Andrejem Gajićem.

Stanovnici naselja Alipašino Polje u Sarajevu izrazili su zabrinutost zbog sve učestalijeg susretanja sa zmijama u svom okruženju. Građani širom Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme često se susreću sa zmijama na mjestima koje nisu njihovo prirodno stanište. U Novom danu govorimo o zmijama, koliko je otrovnica, i kako se ponašati kada ih vidimo. Naša gošća je Emra Hamidović, doktorica veterinarske medicine.

Nakon što je Savo Milošević okončao boravak na klupi fudbalske reprezentacije BiH, u sportskim minutama Novog Dana govorit će bivši selektor Zmajeva.

Sa vama od 08-11 – Gana Forić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!