Novi dan: (Ne)profesionalno izvještavanje o slučaju Danke Ilić

Vijesti 04. apr 202416:19 0 komentara
N1

U emisij Novi dan sutra gledajte:

Izvještavajući o o ubistvu dvogodišnje devojčice u Boru, mediji masovno prekršili novinarski kodeks etike i profesionalnosti. Od informacija da je pronađena živa i zdrava, do obmane da je pronađena u Australiji, kao i manipulacije u naslovima da je obustavljena potraga. Meta stavljena i na roditelje. O slučaju govori Gordana Novaković – generalna sekretarka Savjeta za štanpu Srbije.

Orban u službenoj posjeti BiH. Prvo Sarajevo, danas Banja Luka i primanje ordena RS. O detaljima izvještava Snežana Mitrović.

O trendovima pojave novih medija i pojedinaca u medijima sa političkom agendom za Novi dan govore iz Zagreba Maja Sever – predsjednica Evropske federacije novinara, u Beogradu je Branko Čečen s BIRN Srbija i u Sarajevu novinar BIRN BiH Denis Džidić.

Muslimani u BiH, regiji i svijetu večeras posebnim običajima i molitvama dočekuju mubarek noć Lejletu-l-kadr, najveći praznik vjerničkih duša, praznik meleka, noć molitve. To je noć u kojoj je posljednjem Božijem poslaniku Muhammedu a.s. počela objava Kur'ana, noć u kojoj je vasionom odjeknula Allahova naredba “Ikre…” (Uči), riječ koja je nagovijestila vrijeme upute, istine, nauke i razuma, vjerovanja u jednog Boga. O vrijednosti ove noći za Novi dan govore majka i kćerka Emina i Latifa Nurikić Dževlan.

Sa maja na april uz visoke temperature stiže i osjećaj umora. Kako razlikovati obični od proljetnog i kada se obratiti ljekaru, pitamo gestalt psihoterapeutkinju Sandru Zaimović.

Esmir Milavić donosi vijesti iz svijeta. U studiju sa vama Minela Jašar – Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!