Novi dan: Očekuje li se dalji rast kamata u BiH?

Vijesti 03. feb 202315:33 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Nove odluka ECB i FED najavljuju dodatno uvećati rate kredita, ali ukazuje i da borba protiv inflacije nije završena usprkos nekim obećavajućim znacima u posljednje vreme. Koliko su porasle kamatne stope u BiH, te da li se očekuje njihov dalji rast tema je o kojoj razgovaramo sa Admilom Nukićem pomoćnikom direktora za superviziju banaka Agencije za bankarstvo FBiH.

U Bosni i Hercegovini je postala praksa da se reaktivno djeluje kada su u pitanju vrhunski sportski rezultati. O zahtjevima sportista za njihova prava od vlastodržaca u BiH razgovaramo sa Marijanom Kvesićem, potpredsjednikom Olimpijskog komiteta BiH.

Gošća “Novog dana” je Adla Kahrić, marinska ekspertica koja istražuje bh more radeći u laboratoriju i na terenu, a posebno se brine o ražama i ajkulama. Adla koristi znanje stečeno iz oblasti genetike, morske biologije i ekologije, a njen rad je prepoznao i National Geographic koji je odabrao za voditeljicu istraživanja.

Njemačko-bosanskohercegovačka mreža za ekonomiju, obrazovanje i akademiju Pangea uputila je niz zahtjeva prema visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu. Gost Novog dana je Ahmed Spahić predsjednik organizacije Pangea-Netzwer.

Sa Andrijanom Copf, glasnogovornicom Sarajevo Film Festivala razgovaramo o uspjehu kina u 2022. godini koje je imalo rekordne posjete, početku programa “Suočavanje s prošlošću”, kao i konkursu za crtež za plakat Festivala u 2023. godini.

U subotnjem izdanju “Novog dana” s vama je Sanela Dujković.

Gledajte nas od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!