Novi dan: Penzioni sistem u Bosni i Hercegovini – kako ga poboljšati?

Vijesti 17. jun 202416:49 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

U Novom danu govorimo o penzionom sistemu u Bosni i Hercegovini, ko će u budućnosti puniti penzione fondove s obzirom na negativne demografske trendove? Gdje su potencijalna rješenja za poboljšanje ekonomskog standarda penzionera i građana Bosne i Hercegovine? Gosti Novog dana su Saša Stevanović, direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom (PREF) Republike Srpske i Admir Čavalić, ekonomista i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

U Novom danu govorimo i o projektu “Misli o prirodi!”, kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva uz finansijsku podršku Švedske. Cilj projekta je povećanje utjecaja civilnog društva u zaštiti okoliša u BiH kroz umrežavanje organizacija, institucija, stručnih lica, škola, medija i mladih. Nakon četiri i pol godine uspješne implementacije, projekat završava velikom konferencijom pod nazivom “Ko će sada misliti o prirodi?”. Gosti Novog dana su Aida Daguda – direktorica Centra za promociju civilnog društva i Sabina Jukan menadžerica projekta “Misli o prirodi!”

Utakmice na Evropskom prvenstvu igraju se od 14. juna. Gost Novog dana je Adnan Ljubović, urednik sportskog programa BH Radija 1 – za N1 analizira utakmice, grupe, očekivanja i moguća iznenađenja.

Naše proslavljene džudistkinje, Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić, uspješno su se kvalifikovale za Olimpijske igre koje će se ovog ljeta održati u Parizu. Uz njih, za sada je nastup na Olimpijskim igrama izborila još samo Lana Pudar. Olimpijske igre u Parizu održavaju se od 26. jula do 11. augusta, a naše sportašice će se takmičiti na džudo turniru koji je na rasporedu od 27. jula do 3. augusta. Gošće Novog dana su Larisa Cerić, koja će treći put braniti boje naše države na Olimpijskim igrama, Aleksandra Samardžić, koja će debitirati na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji, te njihov trener Branislav Crnogorac, čovjek koji je zaslužan za brojne uspjehe bosanskohercegovačkog džuda.

O značaju Kurban bajrama, kao i o posljednjem šestom po redu albumu duhovne muzike “Iskreno” razgovaramo sa Irfanom Gazdićem, članom “Hora Hamza”.

Sa vama od je od 8 do 11 sati Gana Forić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!