Novi dan: Šta radi vlast da obuzda poskupljenja?

Vijesti 02. feb 202315:27 1 komentar
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Ono što građani Njemačke mogu da kupe za 18 maraka, u BiH košta 28, iako njihova prosječna plata iznosi oko 3,5 hiljade eura, dok je u BIH višestruko manja i iznosi oko 500 eura. Zašto je litar ulja u Austriji 2KM, a u BIH 2,75KM? Kada će vlasti u Bosni i Hercegovini umjesto ad hoc i improviziranih rješenja o jednokratnim naknadama, privremenim i povremenim novčanim izdvajanjima planski početi reagovati i obuzdati poskupljenja za Novi dan govore ekonomski analitičar Sanel Halilbegović, u Kelnu je novinar DW Mehmed Smajić.

Intervju za posao: Šta raditi, a šta ne? Šta je poželjno pitati – a šta nije? Kako odgovoriti na teška pitanja? Ukoliko na internetu potražite odgovore na ova pitanja, dobit ćete ih brzo i na desetine. No rjeđe se postavlja pitanje šta poslodavac smije, a šta ne smije pitati ili tražiti od vas na razgovoru za posao?! E ovom temom se mi sutra bavimo u Novom danu. Svoje negativno iskustvo sa intervjua će nam ispričati Marija Đurein koja je poslodavca i prijavila i Suzana Tihi Babić – expertica za ljudske resurse.

Sarajevo je već neko vrijeme centar frizerskih i barberskih dešavanja u regionu, a 19. februara će biti domaćin drugom po redu jedinstvenom freestyle takmičenju barbera – Barbers United. Zato su sutra u studiju Novog dana Arnes Krnjić – organizator i Faruk Atalay, barber i takmičar, inače iz Turske, ali živi i radi u BIH.

Petak i subotu se na Bjelašnici održava jubilarna 15. Srebrna Lisica. Djevojčice i dječaci od 6 do 16 godina učestvuju u disciplinama alpskog skijanja. A danas je Veseli veleslalom Srebrne lisice gdje će u spustu učestvovati djeca sa roditeljima ili s nekim od članova bliže rodbine. Emira Duratbegović je na Bjelašnici, dio je organizacije, ali može se pohvaliti i brojnom ekipom s kojom će voziti veseli slalom.Slikom smo na Bjelašnici.

Vijesti iz show bizz-a donosi Adrijana Gavrić, vijesti iz svijeta Esmir Milavić.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare