Novi dan u četvrtak: Šta je sa sistemom “Amber Alert” u Bosni i Hercegovini?

Vijesti 27. mar 202414:49 0 komentara
N1

U izdanju emisije Novi dan za četvrtak gledajte:

Jesu li izmjene izbornog zakona koje je donio Christian Schmidt tehničke ili ipak suštinske prirode? Da li je moguće raspisati izbore gdje nemamo provedenu nijednu presudu evropskog suda? Hoće li uvođenje skenera na nekoliko biračkih mjesta učiniti izbore nezavisnim i slobodnim? Da li je priča o izmjenama šira međunarodna geopolitička priča? Analizu donosi Ivana Korajlić iz Transparency Internationala BIH.

Još se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je nestala utorak u borskom naselju Banjsko Polje u Srbiji. Zbog njenog nestanka prvi put je aktiviran i sistem ”Pronađi me”, po ugledu na ”Amber alert”. Ovaj sistem treba i BIH. Šta se čeka na njegovo uspostavljanje pitamo savjetnika ministra sigurnosti BIH Dobricu Kucalovića, Amelu Efendić iz EMMAUSA i inspektora FUP-a Sašu Petrovića.

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila da su pronađeni tragovi svinjećeg DNK u junećem bureku kojeg je prodavala pekara ‘Manja’. Slučaj Manje podsjetio je na ranije slučajeve potencijalno zaražene flaširane vode, čokoladica u kojim je pronađena plastika…Znaju li građani BIH kakvu hranu kupuju i jedu za Novi dan govori Džemil Hajrić – direktor Agencije za sigurnost hrane BIH.

Sutra veliki dio Sarajeva bez vode. Građanima dostupne cisterne sa pitkom vodom. Izvještavamo i gdje će se nalaziti.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!