Novi detalji u postupku protiv ljekara UKC Tuzla: Poslali ženu kući, dva sata kasnije je preminula

Vijesti 22. feb 202413:08 0 komentara
N1

Porodica Selimović koja u parničnom postupku vodi pravosudnu bitku protiv UKC Tuzla i ljekara Alme Halilbašić i Mithada Hajdera koje terete da su odgovorni za smrt njihove supruge i majke Amire Selimović, sada se suočava s novim problemom odugovlačenja postupka. Sudija u navedenom postupku je promijenjen po treći put. Prvobitni je prebačen na novu pravosudnu funkciju, drugi je tražio izuzeće, a sada se čeka da treći sudija preuzme navedeni slučaj.

Zahtjev ovog sudije koji je tražio izuzeće posebno je bitan za porodicu Selimović.

Emir Sinanović, sudija Opstinskog suda u Tuzli po zahtjevu Tužilaštva TK dao je mišljenje da li postoji osnov sumnje da su doktori na UKC Tuzla odgovorni za smrt Amire Selimović. Naime, kako je sudija Sinanović naveo u obrazloženju, postoje dokazi i činjenjice koje ukazuju na propust ljekara.

“Postoje osnovi sumnje da je počinjeno teško kriivčno djelo protiv zdravlja ljudi, a sve u vezi sa djelom Nesavjesno liječenje. Na navedeni način već sam stekao utisak o određenom stepenu dokazanosti činjenica koja se dokazuju”, istakao je sudija pa je zatražio izuzeće u ovom procesu.

Konačna tuzilačka odluka Tužilaštva TK još očekuje. U ovom parničnom postupku, ističe porodica, njima nije cilja da se bavi uzrokom njene smrti već, kako ističu, da bude utvrđena odgovornost ljekara za njenu smrt.

N1 nikada nije dobio odgovore iz UKC Tuzla o ovom slučaju, dok iz Tužilaštva TK su ranije za našu medijsku kuću kazali da vrše i dalje vještačenja i provjere do donošenja konačne tužilačke odluke u ovom predmetu.

Podsjećamo, Senad Selimović je ranije N1 ispričao da je njegova supruga Amira tada doživjela infarkt, te je nakon što ju je hitna pomoć transportovala u UKC tamošnji doktori su joj dali injekciju za stomačne tegobe i infuziju nakon čega su je, kazuje Senad, poslali Amiru kući da ode u toalet i naspava se. Nažalost, Senad i njegov sin Eldar su Amiru dovezli kući, prisjeća se Senad, i nedugo poslije Amira je tu i preminula.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!