Obilježena 25. godišnjica smrti zamjenika ministra FMUP-a Joze Leutara

Vijesti 28. mar 202415:17 0 komentara
FUP

Delegacije Federalne uprave policije i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su danas položile vijence u zgradi Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova/Federalne uprave policije, kao i na mjestu ukopa u Mostaru pok. zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Joze Leutara.

Podsjećamo, povodom obilježavanja 25. godišnjice atentata na zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara, delegacija Federalne uprave policije je dana 16.03.2024. godine, položila vijenac na spomen-obilježju u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane.

FUP

Prije 25 godinu, 16. marta 1999. godine, Jozo Leutar, zamjenik ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH, krenuo je na posao službenim vozilom u kojem je s njim bio službeni vozač.

FUP

U blizini tadašnje zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država automobil je eksplodirao. Leutar je životno ugrožen prebačen u bolnicu Koševo. Nakon 12 dana izgubio je bitku za život te preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo 28. marta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!