Odobašić: Sve činjeno da se genocid nad Hrvatima prikrije, uz pomoć Bošnjaka

Vijesti 04. feb 202217:13 > 20:53 0 komentara

Skoro trideset godina nakon rata u BiH se ne zna koliko je ubijenih, koliko nestalih, a za koliko se osoba tačno traga, žrtve nisu izbrojane, kaže Jasmin Odobašić koji je radio na pronalasku masovnih grobnica u BiH. Dodaje da nema precizne liste ni masovnih grobnica, a za sve krivi političke lidere u BiH.

“Brojem nestalih se manipuliše, a prava istina je sljedeća, osam Bošnjaka je nestalo na jednog Srbina, 30 Bošnjaka na jednog Hrvata i to je jedini tačan broj”, rekao je Odobašić, gostujući u programu N1.

Procjene su da je 30.000 nestalih u Bosni i Hercegovini kaže, no imena nema, zbog čega je između ostalog Odobašić tražio zatvaranje instituta.

“U 2004. godini objavljena je međupresuda protiv Slobodana Miloševića u kojoj je rečeno da u sedam gradova ima dovoljno dokaza da je učinjen genocid, od toga su četiri u Krajini, Prijedor, Sanski Most, Ključ i Bosanski Novi, tada nisu pronađene ni Tomašica ni Stari Kevljani, ali je bilo dovoljno dokaza da se izrekne međupresuda da je Milošević učinio genocid”, kazao je Odobašić.

Odobašić tvrdi da je sve činjeno da se genocid nad Hrvatima prikrije.

“Na žalost i uz pomoć Bošnjaka, neka se stide oni koji su učestvovali u tome. Bošnjacima je lako, mi nemamo presuda za genocid, individualno, i sada ne može da stoji ta konstatacija koju Dodik svakodnevno pokušava da nametne, hajde da ne pominjemo niti jedan genocid. Ne možeš pominjati onoga koga nema”, zaključuje sagovornik N1.

Na koncu, Odobašić smatra da postoji dogovor da se nigdje, sem u Srebrenici ne osudi genocid. Ističe da su u sve su to, kako navodi, uključeni i Bošnjaci, a od političara, kaže, Komšić je jedini hrvatski političar koji je obišao masovne grobnice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!