Ogrešević: Pobijedit ćemo ako se opozicija okupi oko zajedničkog kandidata

Vijesti 04. maj 202217:59 > 22:29 2 komentara

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a poručio je kako će opozicija pobijediti na izborima ako se okupi oko jednog kandidata. Smatra da za to imaju kapacitete te da brojevi također stoje iza njihovih rezultata.

“Optimista sam, mislim da ćemo imati jednog kandidata. Pod mi milsim na SDP, NiP, NES, Našu stranku, SDP, PDA… Možda ih još bude”, rekao je Ogrešević za N1.

Kada su u pitanju imena koja se spominju u medijima kao što su Denis Bećirović, Denis Zvizdić, Elmedin Konaković, Nermin Nikšić itd, kaže da svi imaju reference.

“Bili smo nezadovoljni jer taj proces duže traje i percepcija da je Trojka ključ rješavanja tog pitanja, a nije, bitna je podrška i drugih. To će se složiti i oni, svjesni su toga. Ne znam imena s kojima se špekulira. Među imenima koja se navode, ima onih koji bi zasigurno mogao biti dobar zajednički kandidat. Mi smo kroz A-SDa podržali Denisa Bećirovića na prošlim izborima, podržali bi ga i sada ako bude kandidat”, rekao je.

Ako se opozicija okupi oko zajedničkog kandidata poručuje: “Pobijedit ćemo na izborima”.

Prokomentirao je i to što su raspisani izbori, ali sredstva nisu osigurana.

“To natezanje oko novca je promišljeno, služi pritisku. Trebamo uraditi sve da obezbjedimo novac i vjerujem da ćemo naći novac za održavanje izbora jer je veoma bitno da se održe”, zaključio je lider NES-a.

Za Čovićevo pismo međunarodnoj zajednici, ali i izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, kazao je kako su to “opasne poruke”.

Milanović od Plenkovića traži sjednicu Nacionalnog vijeća zbog izbora u BiH

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare