Optužbe u NSRS: Ko ima imovinu vrijednu milijardu KM, a ko od 60 miliona KM?

Vijesti 09. feb 202217:29 > 18:12 0 komentara
Screenshot

U Narodnoj skupštini Republike Srpske nastavljena je rasprava o Prijedlogu zakona o porijeklu imovine i oporezivanju. Poslanik Miladin Stanić kazao je kako se "divi strankama iz pozicije koje glorifikuju ovaj zakon i njihovim slobodama da izjave kako ovaj zakon treba strpati predstavnike njihovih stranaka u zatvor".

“Zašto ste uvijek kada je opozicija predlagala isti zakon skidali s dnevnog reda i zašto ste uvijek imali komentare da postoje pozitivni zakoni koji rješavaju pitanje porijekla imovine? Šta se to promijenilo u odnosu na godinu dana prije? Zašto tada niste usvojili? Čini mi se da preuzimate neke naše ideje – pitanja odnosa prema RS, istoriji RS, ali nemojte na ovim jeftinim trikovima”, rekao je Stanić.

Naveo je kako su poreski inspektori vršili kontrolu imovina kada je Zora Vidović bila direktor, te da je to urađeno po nalogu jednog političara.

“Ne razumijem vas iz pozicije kako glorifkujete ovaj zakon. Divim se vašim slobodama kako izjavljujete da ovaj zakon treba predstavnike vaših stranka strpati u zatvor. Ima predsjednika stranaka čija se imovina procjenjuje na preko milijardu KM. Jedan od šefova kluba poslanika, imovina političara koji je često među nama, cijeni se na 60 miliona KM. To nema šanse da se dokaže na osnovu posla i plata koje su imali. Idete do te mjere da nas ubijedite da je toliko dobar, da je tvrd, neuništiv i da će sve promijeniti. Ako budete istrajni, iz vaših redova će se popuniti praznine u zatvorima. Čini mi se da je malo mjesta za samo jednu vodeću stranku, ali neka se popuni pa neka ga đavo nosi”, naveo je Stanić.

Zaključio je kako “nema od ovog zakona ništa”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!