Ahmet Ercan, Maja Arslanagić, Nenad Nešić i Fuad Kasumović u Danu uživo

Vijesti 07. feb 202312:49 1 komentar
N1

U današnjem "Danu uživo" izvještavamo o posljedicama razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji. Više od 5.000 poginulih, desetine hiljada povrijeđenih, što nažalost nije kraj. U otežanim uslovima akcija spašavanja i dalje traje, pomoć pristiže sa svih strana svijeta, Turska i Sirija žaluju, a svijet u nevjerici gleda potresne slike.

Da se radilo o udaru ravnom udaru 130 atomskih bombi rekao je turski profesor seizmologije, čuveni naučnik prof. dr. Ovgun Ahmet Ercan koji je danas sa nama u Danu uživo iz Istanbula.

Građani BiH i ovoga puta pokazuju solidarnost prema stanovništvu Turske i Sirije. Udruženje Pomozi.ba bilježi sjajan odziv na akciju pomoći koju su pokrenuli jučer, a kako još možemo pomoći i šta vi sami možete učiniti pitamo Maju Arslanagić iz ovog udruženja. Pitali smo i građane naše zemlje koliko su otvoreni da pruže pomoć stradalim zemljama.

I ministarstvo sigurnosti pokrenulo je proceduru pomoći. U kojoj fazi je procedura pitamo danas ministra sigurnosti Nenada Nešića. Naše teme su i aktuelna politička situacija, njegovo imenovanje, te planovi na novoj funkciji.

Za “Dan uživo” o formiranju vlasti, zastojima na nivou FBiH, odnosima unutar koalicije koja se zvala Osmorka, potencijalnom pomirenju sa SDA ekskluzivno govori predsjednik BHI KF i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare