Policijski komesar KS nakon tuče u centru Sarajeva: Situacija je pod kontrolom

Vijesti 17. apr 202408:30 0 komentara
N1

Sukob u centru Sarajeva u blizini tržnog centra SCC samo je još jedan u nizu masovnih tuča koje se u posljednjih godinu dana sve češće dešavaju.

Policija je, doduše, spriječila jedan od sukoba. Onaj u sarajevskom naselju Grbavica kada su pripadnici navijačke grupe Horde zla pokušale da se obračunaju sa Manijacima 3. marta ove godine.

Kao i do sada, tako i nakon ove tuče, policija uglavnom daje šture informacije o ovim incidentima. Tek za pojedine od njih i zvanično je potvrđeno kako se radi o sukobu navijačkih grupa.

U javnosti se spekuliše kako je i događaj kod SCC-a još jedan od navijačkih sukoba. Međutim, niko od nadležnih organa za sada nije želio to potvrditi niti demantovati.

Kako nezvanično saznaje Faktor.ba iz policijskih struktura, navijači su napali nekoliko osoba u automobilu prilikom izlaska sa parkinga tržnog centra. Napadnuti mladići navodno nisu dio navijačkih struktura.

Faktor je kontaktirao komesara policije Kantona Sarajevo Fatmira Hajdarevića te su ga upitali da li ima informacije ko je konkretno učestvovao u sinoćnjem sukobu.

– Naravno da imam informacije, ali sve informacije koje smo mogli podijeliti, Mersiha Novalić je saopćila kao portparol. Ja toliko mogu oko toga reći. Ne bih dalje da ugrozim istragu. Ja razumijem medije da žele informacije, ali morate i vi razumijeti nas. Dok istraga traje, ne možemo davati kompletne informacije. Kad se istraga završi, možete dobiti kompletne informacije bez ikakvih problema ukoliko ne ugrožavaju krivični proces. Nismo zatvoreni za medije, ali morate shvatiti i vi nas isto kao što mi shvatamo da vi tražite informaciju. To je sasvim normalno – kazao je Hajdarević.

Na konstataciju Faktora da informacije ne traže samo mediji, kako na to gleda Hajdarević, već građani KS, on je ponovio kako je već saopćeno ono što su mogli podijeliti.
Od komesara policije Faktor je zatražio i komentar na sigurnosnu situaciju u KS, mimo statistike kojom nas vladajuća struktura već mjesecima obasipa.

– Vidite, molim Vas, šta želite da čujete od mene? Policija radi svoj posao. Situacija je pod kontrolom. Toliko – poručuje Hajdarević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!