Pomozi.ba korisnicima dijeli mlijeko proizvedeno na vlastitoj farmi

Vijesti 13. dec 202213:52 0 komentara
Pomozi.ba

Organizacija Pomozi.ba koja godinama pomaže građanima Bosne i Hercegovine koji su u najvećoj potrebi, počela je proizvoditi mlijeko na vlastitoj farmi krava, a za potrebe svojih mnogobrojnih korisnika.

“Ideja o proizvodnji mlijeka nastala je prošle godine i krave, njih dvadeset, naručili smo početkom ove godine, a isporučene su nam prije par mjeseci. Izuzetno je težak i zahtjevan ovaj projekat, ali nadamo se da ćemo uz Božiju pomoć ustrajati u njemu. Plan proizvodnje nam je u dogledno vrijeme 400 litara dnevno, a mlijeko ćemo dijeliti uz obroke korisnicima naših kuhinja. Obzirom na sve izazove koje imamo u ovom projektu, slobodno možemo reći da smo sa ovom pričom startali u vjerovatno najtežoj godini, ali vrijeme će pokazati da li ćemo uspjeti u našoj namjeri ili ne… O načinu podrške ovom projektu pisat ćemo naknadno”, naveli su iz Pomozi.ba.

Pomozi.ba je jedna od najhumanijih organizacija koja pomaže svim uzrastima, od hrane, preko higijenskih potrepština do liječenja.

Kroz njihove restorane “Dobre volje” prođe stotine korisnika dnevno. A jučer su korisnici, uz obrok, dobili i i mlijeko.

O načinu kako možete pomoći ovoj organizaciji da nastavi svoju humanu misiju, potražite na njihovoj zvaničnoj stranici Pomozi.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!