Potpisan sporazum o ukidanju viza između BiH i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Vijesti 06. nov 202310:20 0 komentara
Facebook

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i državna ministrica za međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Reem Al Hashimi potpisali su sporazum o ukidanju viza.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH na Twitter nalogu je saopćeno da ovaj historijski događaj otvara put poboljšanom međusobnom razumijevanju, razvoju turizma, kulturnoj razmjeni i ekonomskoj saradnji između naših zemalja.

“Radujemo se budućnosti ispunjenoj zajedničkim prosperitetom i prijateljstvom. Sporazum stupa na snagu 30 dana nakon potpisivanja”, navodi se u objavi na društvenoj mreži.

O svemu se oglasio i ministar Konaković.

“Sa državnom ministricom za međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata Reem Al Hashimi potpisali smo sporazum o ukidanju viza za građane Bosne i Hercegovine. Sporazum stupa na snagu 30 dana od dana potpisivanja. Od 7. decembra putujemo u ovu lijepu zemlju bez administrativnih procedura”, kazao je Konaković.

Podsjetimo, državljani UAE su izuzeti od obaveze pribavljanja viza za putovanje u BiH odlukom Vijeća ministara od 19. januara 2015. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!