Povodom godišnjice od tragedije: U nedjelju šetnja za Azru Spahić i Almu Suljić

Vijesti 23. maj 202417:01 0 komentara
F.Z./N1

Godinu dana nakon što je Armin Berberović, prema optužnici sarajevskog kantonalnog tužilaštva na Marijin Dvoru automobilom usmrtio doktorice Azru Spahić i Almu Suljić, njihove kolege i kolegice će u nedjelju 26. maja organizovati Memorijalnu šetnju.

U pozivu na društvenim mrežama je navedeno:

“U znak sjećanja na tragično stradale i neprežaljene kolegice, doktorice Azru Spahić i Almu Suljić, organizovat će se Memorijalna šetnja na godišnjicu nesreće koja je odnijela njihove živote.

Vrijeme održavanja je nedjelja (26.05.2024.) u 18h.

Šetnja počinje ispred Medicinskog fakulteta i kretat će se do mjesta njihovog stradanja u naselju Marijin Dvor, odnosno do mjesta na kojem se nalazi spomen-ploča.

Pozivamo vas da se pridružite simboličnom odavanju počasti, kako biste doprinijeli našoj misiji stalnog podsjećanja na njihove prerano izgubljene plemenite živote”, napisano je.

Berberoviću se optužnicom na teret stavlja krivično djelo – teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s ugrožavanjem sigurnosti javnog prometa.

Kao učesnik u prometu, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, a što je rezultiralo smrću dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede, navedeno je u optužnici.

Istragom je utvrđeno da je Berberović vozio bez vozačke dozvole, uz prisustvo alkohola i amfetamina u krvi, te da je od ranije poznat po brojnim prekršajima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!