Poznati termini dženaze svirepo ubijenoj Tuzlanki Ameli i njenoj djeci

Vijesti 22. maj 202418:12 0 komentara
Facebook (Amela Čičkušić)

Poznati su termini dženaze za svirepo ubijenu Amelu Čičkušić (34) i njenu djecu koja su imala svega devet i dvije godine, a kojima je život oduzeo suprug i otac Mujaga Čičkušić koji je nakon toga izvršio samoubistvo u tuzlanskom naselju Stupine.

Ovo stravično trostruko ubistvo je potreslo Bosnu i Hercegovinu i region, a sada je poznat i termin dženaza ubijenoj majci i njenoj djeci – dječaku i djevojčici.

Dženaza će se klanjati ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli u četvrtak, 23. maja, u 16:45 sati. Ukop će se obaviti na mezarju “IZGON”.

Posmrtnice Tuzla
Posmrtnice Tuzla
Posmrtnice Tuzla

Sumnja se da je Mujaga Čičkušić smrtonosne povrede svojoj supruzi Ameli i djeci nanio sjekirom koju je kupio na pijaci planiravši ubistvo. To oružje je pronađeno u stanu u kojem su živjeli, a detalji i ostale činjenice se utvrđuju i dalje s obzirom da istraga i vještačenja i dalje traju.

Osumnjičeni za ubistva Mujaga Čičkušić je, kako je navedeno prema dosadašnjim izvještajima, prešao u susjedni stan iz kojeg je počinio samoubistvo skokom sa zgrade.

Policija nije odmah ušla u njihov stan nakon što je muškarac izvršio samoubistvo jer su imali problema s njegovom identifikacijom. On je radio u Njemačkoj i vratio se prije nekoliko dana.

Jutro nakon što se majka i djeca nisu javljala, odnosno nisu pojavili na poslu i u školi, alarmirana je policija koja je ušla u stan i zatekla užasavajući prizor.

Amela Čičkušić radila je kao medicinska sestra u UKC Tuzla i bila je omiljena među kolegama i pacijentima koji su se emotivno oprostili od nje.

Mujaga Čičkušić bio je medicinski tehničar. Motiv ovog svirepog zločina se utvrđuje.

Javnost u Tuzli, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini i regiji je ostala šokirana. Tužilaštvo TK je naložilo obdukciju i DNK analizu kako bi se utvrdili detalji zločina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!