Predsjednica Evropske komisije: Bez odlaganja 20 miliona eura za područja stradala u poplavama

Vijesti 25. okt 202411:10 0 komentara
N1/ F.Z.

Predsjednica Evropske komisije Ursulu von der Leyen nalazi se u u posjeti Bosni i Hercegovini. Sastala se sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, a prethodno sa članovima Predsjedništva BiH. Jučer je posjetila i Donju Jablanicu koja je pogođena klizištima i poplavama prethodnih dana.

Predsjednica Evropske komisije zahvalila se na prilici da zajedno posjete područja koja su katastrofalno stradala u poplavama. Izjavila je i saučešće porodicama stradalih.

“Zaista je bilo bolno gledati. Evropska unija uz vas i nastavit ćemo vam pružati pomoć”, izjavila je.

N1/ F.Z.

Mnoge zemlje koje su dijele mehanizma su odgovorile odmah, istaknula je, dodavši da to pokazuje koliko prijatelja ima BiH i koliko je uvažavana.

“I Fond solidarnosti se koristi prilikom nepogoda i katastrofa, to ćemo isto razmatrati. Donijeli smo odluku da se bez odlaganja mobilizuju sredstva u iznosu 20 miliona eura, a nadalje će biti podržano kroz Fond solidarnosti”, istaknula je predsjednica Evropske komisije.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!