Prije osam godina monstruzne ubice mučki su usmrtile 24-godišnju Arnelu Đogić iz Olova (FOTO)

Vijesti 27. feb 202422:09 0 komentara
N1

Prije tačno osam godina ubijena je Arnela Đogić iz Olova. Zbog ubistva 24-godišnje djevojke osuđeni su Avdija Selimovic i Muriz Brkić na po 40 godina zatvora.

Selimović i Brkić kobne noći su Arnelu Đogić dovezli na Čudanske krševe, izbacili iz vozila i ubili. Potom su je bacili sa litice visoke oko 70 metara u kanjon rijeke Stupčanice. Nakon ubistva, otišli su u ugostiteljski objekat gdje su trošili njen novac.

Na mjestu gdje je ubijena Arnela Đogić, podignuto je spomen-obilježje i hajr česma, kako bi čuvalo sjećanje na ubijenu djevojku.

N1
N1
N1
N1
N1

Monstruozni detalji presude

Selimović i Brkić su se najprije dogovorili da zajedno usmrte Đogić, nakon što je ona prekinula dugogodišnju vezu sa Selimovićem i započela vezu sa drugim momkom.

Nakon dogovora, Selimović je 27. februara automobilom otišao po Brkića u Ceribašiće kod Sokoca, nakon čega su se odvezli na lokalitet Čudanskih krševa da pregledaju i utvrde mjesto koje je najpogodnije za skrivanje Arnelinog tijela nakon ubistva.

Vrhovni sud FBiH: 80 godina zatvora ubicama Arnele Đogić

Nakon što je Avdija otišao po djevojku odvezli su se na lokalitet Brda, gdje je Muriz ostao čekati Avdiju. Čim je ušao u vozilo upitao je : “Avdija, hoćemo li sada?”, na što mu je on odgovorio: “Odmah”. Muriz je prešao na zadnje sjedište i šakama počeo djevojku udarati po glavi, dok je ona jaukala: “Joj, Avdija” i plačući molila: “Nemoj, molim te”. Nakon toga, djevojku su vezali PVC užetom, a dolaskom na Čudanske krševe, izbacili su je iz vozila, gdje ju je Brkić usmrtio nožem koji mu je dao Selimović, rekavši: “Uradi to da ne ostane živa”. Potom su je bacili s litice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!